Dit jaar ondersteunen wij het leontienhuis

Rotaryclub Alblasserwaard en Rotaryclub Noord en Merwede (voorheen Kinderdijk) organiseren dit jaar weer de Fietsmolentocht. Op zaterdag 22 april kunnen we, na twee jaar pauze, de unieke fietstocht door de Alblasserwaard verrijden, met dit jaar als doel: fondsenwerving voor het Leontienhuis.

over het leontienhuis

Het Leontienhuis is ontstaan uit de wens van Leontien Zijlaard-Van Moorsel om anderen te helpen in hun gevecht tegen een eetstoornis. De voormalig wielrenster kampte tijdens haar wielercarrière met anorexia, waarvan zij succesvol herstelde. Ze vond de balans terug en geniet weer van het leven. Dat gunt ze iedereen! Zo is in 2008 Stichting Leontienhuis opgericht.

Na jarenlang goede doelen op het gebied van eetstoornissen te hebben gesteund, opende de stichting op 9 juli 2015 een eigen inloophuis in Zevenhuizen. Een bijzonder moment dat bekroond werd met een bezoek van koningin Máxima.

Door de jaren heen hebben honderden bezoekers het Leontienhuis gevonden. Voor begeleiding, een luisterend oor, afleiding, structuur, informatie en (niet onbelangrijk) gezamenlijke maaltijden. Inmiddels is het Leontienhuis uitgegroeid tot veel meer dan alleen een inloophuis. Met de opgedane kennis en ervaring is er een breed aanbod ontwikkeld. Van informatieve bijeenkomsten tot individuele coaching en groepsbegeleiding. Om mensen met een eetstoornis en hun naasten te coachen naar herstel. Want er is niet één weg naar herstel. Iedereen is uniek.

Deze ervaring is de kracht en basis van het Leontienhuis. Met het persoonlijke verhaal van Leontien als fundament. Een groot deel van de vrijwilligers bestaat uit mensen die zelf een eetstoornis hebben gehad en overwonnen. Maar ook naasten, zoals ouders en partners, die nauw betrokken zijn geweest bij het herstel van hun kind of partner. Zij weten als geen ander hoe geniepig een eetstoornis is en hoe angstig het is om iemand te zien worstelen met deze ongrijpbare stoornis. Het Leontienhuis ontwikkeld en verbeterd hun aanpak continu, om de best mogelijke begeleiding en coaching te bieden. Hierbij wordt samengewerkt met behandelinstellingen, artsen, therapeuten en psychologen.

doe mee

Will jij de Fietsmolentocht, en daarmee het Leontienhuis financieel te ondersteunen door te sponsoren? Neem dan contact met ons op. 

Fiets mee

tekst