Rotaryclub Alblasserwaard

Over ons

Rotary Alblasserwaard onderscheidt zich als één van de Rotary-clubs met de laagste gemiddelde leeftijd van Nederland. Er heerst een uitgesproken saamhorigheid en onderlinge gezelligheid binnen onze groep.

De club is opgericht op 16 mei 1989 en heeft een ledenaantal dat schommelt rond de vijfendertig leden.

Naast het elkaar ontmoeten, inspireren, helpen en van elkaar leren, organiseren we jaarlijks flink wat kleinere en grotere projecten, waarmee we de medemens en samenleving financieel of met raad en daad ondersteunen. Vaak dichtbij, soms verder weg. 

Wat wij doen

Een greep uit onze activiteiten en initiatieven:

weekelijkse ontmoeting

We komen wekelijks op woensdag bijeen in restaurant ‘De Burgemeester’ in Bleskensgraaf. De bijeenkomsten starten rond 18:00 uur. Na het diner is er een activiteit als een inleiding, discussie of bedrijfsbezoek. Na 20:30 wordt er aan de bar gezellig nagepraat. Jaarlijks wordt er een driedaagse reis georganiseerd. Bij een aantal activiteiten zijn ook de partners van harte welkom.

Haring-paling party

Jaarlijks in juni organiseert Rotary Club Alblasserwaard de Haring Paling Party in en samen met Vakantiepark Molenwaard in Ottoland. Behalve dat het een gezellig event is, met volop gelegenheid tot ontmoeting en netwerken, staat de avond in het teken van fundraising voor het goede doel. Zo werden eerder Vluchtelingen Ondersteuning Alblasserwaard en de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting gesteund met een gulle gift.

Onder het genot van een walking dinner en livemuziek vindt onder andere een veiling plaats van, naast het eerste vaatje haring, bijzondere veilingstukken en experiences die grotendeels door Rotary-leden zijn ingebracht.

Wensboom

Onze Wensboom heeft de vorm van de voor deze regio zo kenmerkende knotwilg. Hij verhuist regelmatig naar drukke punten in de Alblasserwaard. Door middel van het invullen van een kaartje met de titel ‘Doe een wens voor een ander mens’ kan men een wens in een gesloten envelopje in de wensboom hangen.

Inmiddels hebben we vele wensen in vervulling laten gaan, zoals een boeket bloemen voor iemand die even een opkikkertje nodig had, een broodmachine, een dagje uit naar Blijdorp, een nachtje logeren in Zandvoort, een lunch met een dierbare, enzovoorts. Stuk voor stuk wensen voor mensen die even ontzorgd, opgevrolijkt of geholpen werden.