Wat is de wensboom?

Hoewel we het in Nederland ontzettend goed hebben, zijn er ongezien toch een hoop mensen voor wie dat in mindere mate zo is. Zelf zullen deze mensen niet snel om hulp vragen, maar anderen kunnen dat wel voor ze doen. Daarom het credo van de wensboom: “doe een wens voor een ander mens”. Kleine gebaren kunnen grote impact hebben. Soms is het zo simpel als een spontane bos bloemen, andere keren een dagje uit met ondersteuning voor een gezin die al 2 jaar aan huis gekluisterd zit door zorg voor gezinsleden, een fiets of een laptop. We kijken voor de wensboom dicht bij huis en laten met woord en daad zien dat we oog hebben voor onze medemens. 

Onze Wensboom heeft de vorm van de voor deze regio zo kenmerkende knotwilg. Hij verhuist regelmatig naar drukke punten in de Alblasserwaard. Door middel van het invullen van een kaartje met de titel ‘Doe een wens voor een ander mens’ kan men een wens in een gesloten envelopje in de wensboom hangen.

Ook een wens voor een ander mens? Stuur deze dan naar community@rotaryalblasserwaard.nl

Welke wensen hebben we zoal vervuld?

Zieke moeder

Het is ontroerend als kinderen de behoefte van hun vader of moeder voelen, maar dit zelf niet kunnen bekostigen. Een beroep op onze Wensboom leverde deze jongen – voor zijn zieke moeder – een mooie relaxstoel voor in de tuin op.

AJAX

Mevrouw Speijer uit Groot-Ammers koesterde een grote wens: nog één keer naar de Arena om haar lievelingsclub Ajax te zien spelen. We bestelden toegangskaarten voor mevrouw en haar begeleidster, inclusief vervoer op maat. Mooi om zo uitvoer te kunnen geven aan iemands wens.

Snoeiwerk

Een grote tuin en een eigenaar die niet meer de jongste is. Degene die de wens voor hem aangevraagd had, meldde dat ze zo dankbaar zou zijn als wij zouden kunnen helpen met het snoeien van enkele bomen. En zo kwam Rotary Alblasserwaard op een zonnige dag in november in actie. Voldaan keerden we huiswaarts.