De alblasserwaardse

Haring- en Palingparty

Donderdag 29 juni 2023

30.000€ voor goede doel

De tweede Alblasserwaardse Haring Paling Party heeft zo’n 30.000 euro opgebracht aan entreegelden en veilingopbrengst. Dit resultaat komt ten goede aan de Cystic Fibrosis Stichting (taaislijmziekte) en de wensboom van Rotary Alblasserwaard voor lokale micro hulpverlening.

De Alblasserwaardse Haring Paling Party – wederom op Vakantiepark Molenwaard – werd dit jaar geopend door Dirk Heijkoop, burgemeester van Hardinxveld-Giessendam, waarna een gezellige avond losbarstte. Onderdeel daarvan was een veiling met twintig stukken waarvoor veilingmeester Martin de Winter vlot een eigenaar wist te vinden.

Opbrengst 2023:

€30.000

2023 ondersteunden wij twee goede doelen

Tijdens dit event wordt een veiling gehouden waarop het eerste vaatje haring en andere bijzondere veilingstukken worden geveild. De gehele opbrengst van het evenement en de veiling komt ten goede aan de Cystic Fibrosis Stichting (Taaislijmziekte) en de wensboom van Rotary Alblasserwaard (lokale micro hulpverlening).

Cystic Fibrosis Stichting (Taaislijmziekte)

De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS) zet zich in voor een langer en beter leven voor alle kinderen en (jong) volwassenen met CF in Nederland. Mensen met CF hebben taai slijm in hun lichaam en de longen, alvleesklier, darmen en lever functioneren daardoor steeds slechter. In Nederland hebben ongeveer 1600 mensen CF, waarvan 650 kinderen. De helft van hen wordt niet ouder dan 40 jaar.

LEES MEER

Wensboom van Rotary Alblasserwaard

Onze Wensboom heeft de vorm van de voor deze regio zo kenmerkende knotwilg. Hij verhuist regelmatig naar drukke punten in de Alblasserwaard. Door middel van het invullen van een kaartje met de titel ‘Doe een wens voor een ander mens’ kan men een wens in een gesloten envelopje in de wensboom hangen.

LEES MEER

Veilingstukken 2023 

De veiling bood de aanwezigen de kans om een aantal zeer bijzondere ervaringen mee te maken. Wat te denken van een dagje meelopen met meesterchef René Tichelaar van sterrenrestaurant De Gieser Wildeman. Of een tour voor 40 personen langs de Feyenoord-hotspots in Rotterdam in dé spelersbus van de landskampioen. Daarnaast waren er nog andere items variërend van een tocht per sloep over de Giessen tot diverse vakantiearrangementen en een tour achter de schermen door de haven van Moerdijk.

Hoofdsponsor

Sponsor